U bent hierHome / T & E Instituut

T & E Instituut


Everwijn & Tukker

Het Tukker & Everwijn Instituut is een samenwerkingsverband van Laurine Tukker (1959), beeldend kunstenaar en Eloy BGM Everwijn (1949), algemeen kunstenaar. Het Instituut, gevestigd in Rotterdam, wordt ondersteund door een aantal vrijwilligers, een bestuur en een Raad van Aandacht.
Het Tukker & Everwijn Instituut wil met artistieke, intellectuele en sociale middelen het gesprek tussen individuen bevorderen en daarmee het denken in het algemeen, zo staat het in de statuten.

Wat een pretenties!

Jazeker, maar het Instituut kan tot zijn verdediging aanvoeren dat het lichtvoetig, ironisch en wars van drammerigheid is. En ontzettend veelzijdig. Het wordt er zelf wel eens moe van. Het Instituut maakt installaties, foto’s, videofilms, poëzie, muziek, tafels, lampen, sieraden en conserven. Het Instituut organiseert bijeenkomsten, cursussen en exposities. Het maakt van zwervers muzikanten. Het steunt de Steunkous. Het geeft boekjes uit en CD’s en vooral een tijdschrift, Missive, een zeer gespreksstoffig blad, waarvan diverse artikelen op deze site te lezen zijn.

Met het Tukker & Everwijn Instituut valt te praten.

En dat niet alleen. Het Instituut werkt samen met:

XYZ-Animation: www.animatio.com
Mars Society Nederland: www.marssociety.nl
StadsJutter: www.stadsjutter.net

‹ Missive   9 van 9
Tags