U bent hierHome / Overzicht / Kinderhoekje

Kinderhoekje


De Verpleegsterhaai

Beste jongens en meisjes,

Illustratie

De Basweer

Lieve kinds,

De basweer (Bassus retrogradus) is een tragisch geval. Hij heeft vroeger veel naars meegemaakt, maar nu maakt hij niks meer mee en dat is nog erger. Hij is aan lager wal en de drank geraakt. Hij wilde in de politiek, maar alleen zijn moeder stemde op hem. Ook als gitarist wilde het niet lukken en vooral niet als tandartsassistent. Laten we de basweer maar snel vergeten.

Illustratie

Tante Willy
 

De Brabbelgans

Lieve kinds,

Het Psydiertje

Beste kinds,

Illustratie

De Wolphaertsbocht

Lieve kinds,

De Wolphaertsbocht is een bezig baasje. Hij slingert zich van tak tot tak om aan zijn dagelijkse portie pruimedanten en camisolen te komen. Insgelijks verschalkt hij wel eens een hiëroglief als de r in de maand zit en dat kan elke dag gebeuren. Ook muzikaal is hij een omnivoor, net zoals zijn oudoom Putsebocht, die helaas verdronken is in een bord tomatensoep. Hij heeft een prettige baan als opzichter in de schoensmeermijnen, maar ’s avonds klust hij bij als regenjas. Zijn huwelijk met zijn achternicht Boezembocht gaat langzaam, maar gestaag.

De Varkensoester

Lieve kinds,

De varkensoester (Ostreum suiformis) is een lelijk dier, maar als je haar open maakt, zit er een parel in. Ze zit niet in de politiek, maar in de gezondheidszorg. Ze was oprichter van de cliniclowns en speelt schuiftrompet in een dweilorkest. Het moederschap gaf een tweede verdieping aan haar leven en daarom is ze voorzitter van 'Moeders plassen voor moeders'. Ze heeft een rijk, maar dankbaar leven. Ze is getrouwd met een varkenshaas.

Het Ronkvatdier

Lieve kinds,

Het ronkvatdier (Custos carceris) zit bij de grensbewaking en het zit daar goed omdat het verder kijkt dan zijn neus lang is. Het is goed gebekt, maar helaas kunnen zijn hersentjes zijn woordjes niet bijhouden. Daarom wil het iedereen de hand schudden, dan valt het niet zo op. Het is een schoon dier. Het wil alles van vreemde smetten vrij hebben en daarvoor steekt het graag de handen uit de mouwen. Als je geen paspoort hebt, kun je maar beter bij hem een straatje omlopen.

De Dokterstor

Beste kinds,

De dokterstor (Hostrogover foedus) is zo ziek in zijn hoofd dat hij denkt dat hij gezond is. Hij ziet slecht en zijn gehoor is ook niet best. Als iemand au zegt, verstaat hij hoi. Hij heeft het beste voor met iedereen, alleen weet hij niet wie iedereen is. Hij woont op een toren en laat graag ballonnen op. Tijdens kantooruren berooft hij oude mensen en invaliden en in zijn vrije tijd doet hij dat ook. Hij leest Robin Hood ondersteboven en hij wil graag koning worden. Dan zal iedereen echt gezond zijn! Volgende keer een leuker beest.

De Knirps

Beste kinds,

Illustratie

Het Napertje

Beste kinds,

Illustratie