U bent hierHome / Overzicht / Politiek

Politiek


Rechtvaardigheid

Eloy BGM Everwijn

Iemand heeft eens beweerd dat gezond verstand het meest voorkomende artikel ter wereld is, want iedereen meent er voldoende van te hebben. Er zullen ook niet veel mensen zijn die zeggen dat ze geen gevoel voor humor hebben. En zouden er mensen zijn die zeggen dat ze niet aan rechtvaardigheid doen? Wellicht een doorgewinterde sociopaat met zelfinzicht.

Beeldenstorm

Eloy BGM Everwijn

Voor geschiedenis hadden wij op school vroeger de kleine Ploetz. Dat was een calendarium met volgens de auteur belangrijke feiten uit de geschiedenis. Ik heb het boekje niet meer, maar het was een gortdroge opsomming van wanneer er iets plaats had gevonden. Het was natuurlijk een hoogst persoonlijke keuze van meneer Ploetz, maar het had de schijn van objectiviteit.

Bezuinigen

Eloy BGM Everwijn

Assumulatie

Yeve Nwirjole

Kopzeurens zijn we altegader wel goed, donkt mij. Dat zeg ik in mijn onschuldigheden en dat moet ook zo maar blijven, want ik ben niet zo best in mijn liefde, daar moet ook maar iets over gesproken worden en niet van ouds, want zo ben ik allang niet meer. Dat zou u ook weleens willen zeggen, maar zo wil het niet liggen, want ik sta ervoor.

Steun

Sommigen uwer weten dat de hoofdredacteur van de Missive nogal klein van gestalte is. Dit brengt een aantal ongemakken met zich mee. Deze wereld is ingesteld op mensen die zo´n veertig centimeter langer zijn. Gelukkig is haar huis redelijk op haar lengte ingesteld en ze heeft een huisknecht voor de moeilijk bereikbare afdelingen.

Nieuwe Economie

Cees 't Hooft

Wij zijn ook erg tegen de economie. Dat is me toch een potentaatje, die economie. Daar moeten wij van alles van: langer en harder werken, inleveren, eigen verantwoordelijkheid, allemaal van die dingen waar we niks aan en mee hebben. Bovendien hebben we de economie nog nooit gezien.

Van Taart tot Erger

Bente Andersen

In leidinggevende kringen wordt aangenomen dat er bij het werpen van voorwerpen naar anderen een ‘stepping stone’-component aanwezig is. De ‘stepping stone’-theorie komt uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, waarbij ervan werd uitgegaan dat het consumeren van hard drugs werd voorafgegaan door het nuttigen van soft drugs.

Het nieuwe stemmen

Zeger de Wolde

Dat was en wordt wat met de verkiezingen. Ik weet van jarenlange vriendschappen die verbroken zijn omdat iemand op de verkeerde partij stemde. Het afgrijzen dat zich op feestjes manifesteert als iemand (m/v) langs zijn neus zegt dat hij op die kale uit Rotterdam gaat stemmen kan de avond onherstelbaar verzieken. Het zou anders een saai partijtje geweest zijn, maar toch.

Gevallen

Cees 't Hooft Minister, er zijn nu al twee gevallen van open tbc geconstateerd. Wat zijn de maatregelen die u gaat nemen?

"Zowel in Vlagtwedde als in Surhuisterveen zijn de AZC's geheel geïsoleerd. Alleen de mensen van de immigratiedienst zijn gerechtigd om in deze kampen te komen. Alle toegangswegen staan onder voortdurende bewaking."

Monster

Cees 't Hooft

Stel: u hebt een idee. Meer nog: een idee waarvan u denkt dat het de wereld verder kan helpen of op zijn minst een groep mensen die in lamentabele omstandigheden verkeert. Alleen is maar alleen en daarom zoekt u een groep medestanders.