Onze adjunct werd vroeger, begin jaren zeventig, wel eens nageroepen vanwege zijn uiterlijk. Een van de uitroepen was: “Hé, Jezus!” Dit was zelden vriendelijk bedoeld, maar de adjunct noch Jezus hebben een klacht ingediend. Ze wisten wie het zeiden – bouwvakkers – en schelden deed toen geen zeer. Nu komt de naam Jezus als voornaam hier te lande vrijwel niet voor. De naam Mohammed daarentegen is in de grote steden de meest voorkomende naam. Bij Jezus denk je aan die Hebreeuwse profeet, bij Mohammed eerder aan een pizzabezorger, zonder dat uiteraard beledigend te bedoelen. Als iemand Piet heet, denk je ook niet gelijk aan de apostel Petrus, die volgens de katholieken trouwens ook heilig is. De vraag is nu of je over ene Mohammed, zijnde niet Mohammed Vredezijmethem, een getekende grap mag maken. Want stel je voor dat de ene Mohammed een baard heeft, dan zou een andere Mohammed kunnen denken dat hier Mohammed Vredezijmethem wordt afgebeeld en dat was dus niet de bedoeling. Dus tekenaars wordt door ons aangeraden die ene Mohammed zonder baard en met een pizzascooter af te beelden, dan geeft dat dus geen misverstanden meer.
Vrede zij met u allen.
Enigszins gerelateerde berichten
- Enige gedachten over de hoofddoek doorBente Andersen Onze adjunct-hoofdredacteur draagt een haarband, zeg maar een gevouwen hoofddoekje. Een enkele keer wordt daar welereis besmuikt lacherig op gereageerd, maar vijandigheid maakt hij nooit mee. Hoewel zijn hoofddoekje praktisch bedoeld is, want het houdt…
- Betekenis doorEloy BGM Everwijn Vroeger betekende een naam iets. Een naam aan een kind werd gegeven omdat die naam ergens voor stond. Je heette bijvoorbeeld Jan omdat je opa ook zo heette en die heette zo omdat zíjn opa…
- Winnetou doorEloy BGM Everwijn U weet misschien nog dat de hoofdredacteur van de Missive deze zomer lange tijd in het ziekenhuis moest verblijven. Dat was een harde tijd, niet alleen voor haar, maar ook voor de adjunct, die zijn…
- Het geschenk van de ouders doorEloy BGM Everwijn Het voortbrengen van kinderen is een natuurlijke zaak en dient geaccepteerd te worden, hoewel niet aangemoedigd. Ons DNA wil zich voorplanten en het schijnt grote wilskracht te vereisen om daar niet in mee te gaan.…
- Moedertaal doorDoortje De Vries Wij meiden hebben het veel zwaarder dan jongens omdat wij veel meer moeten praten dan jongens. Dat komt omdat wij naderhand onze kinderen moeten leren om te leren praten en lezen en dat hoeven jongens…
No comment yet, add your voice below!